Είχα την χαρά και την τιμή να έχω την πρώτη επίσημη συνάντηση και συζήτηση με τον Αρχιεπίσκοπο. Η συζήτηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και συμφωνήσαμε για την ανάγκη οργάνωσης του διαλόγου με ένα τρόπο μεθοδικό, συγκεκριμένο, καλόπιστο και με συγκεκριμένη ατζέντα.
Συζητήσαμε σήμερα τα σημαντικά προβλήματα που αφορούν την επανεξέταση της λειτουργίας της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα αλλά και το θέμα της Δια Βίου Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης των κληρικών. Αναφορικά με τα δύο αυτά θέματα θεωρώ , ότι μπορούν με σοβαρή και συστηματική δουλειά να δώσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος των πολιτών.
Για τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας
Ο κ. Πρωθυπουργός εξαρχής , επεσήμανε και έθεσε με μεγάλη ένταση την ανάγκη ενός ειλικρινούς και σε βάθος διαλόγου με την Εκκλησία. Αυτό σημαίνει ότι είναι πρόθεση και του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, -ειδικά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την οικονομία και για τη χώρα- η Εκκλησία της Ελλάδας όπως -έτσι και αλλιώς-το έχει δηλώσει να συνεισφέρει όπως και οι άλλοι Έλληνες, αλλά με δικαιοσύνη. Δηλαδή ούτε με δυσμενή μεταχείριση ούτε με ευμενή. Νομίζω ότι αυτή είναι η βάση αρχής ενός διαλόγου μέσω του οποίου θα επιλυθούν και αυτό και όλα τα ζητήματα. Πάνω από όλα υπάρχει η θέληση, η ειλικρίνεια και ο σεβασμός για να λυθούν όλα αυτά. Δεν υπάρχει ακόμα καμία νομοθέτηση .Υπάρχει μόνο η θέση της κυβέρνησης για τις βασικές αρχές.
Για το ζήτημα της δίωξης των Πρυτάνεων
Δεν θα κρίνω την δικαιοσύνη. Θεωρώ ότι οι Πρυτανικές Αρχές απαντούν με επάρκεια και θέτουν τα ζητήματα στη σωστή τους βάση. Ζούμε σε μια ελεύθερη κοινωνία . Αλίμονο αν βάλουμε μπροστά το θέμα του φόβου. Νομίζω ότι πάνω από όλα είναι η ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης.
Για τη «βάση του 10»
Το ΠΑΣΟΚ θα τηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Βρισκόμαστε σε μια φάση ανάλυσης των δεδομένων, ώστε η ρύθμιση να μην είναι αποσπασματική, να μην δημιουργήσει αναστάτωση και να είναι προς όφελος κυρίως των μαθητών , αλλά και των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.