Δήλωση από τις Βρυξέλλες

NOV 27, 2009

«Κάθε χώρα, όπως έχει την υποχρέωση να τηρεί Ευρωπαϊκές επιταγές, έτσι έχει και το δικαίωμα για πρωτοβουλίες στη διαμόρφωση πολιτικών. Έκανα πολλές συναντήσεις όπου συζητήθηκε και συμφωνήθηκε η ανάγκη για πρωτοβουλίες που αφορούν την παρακολούθηση και τον έλεγχο των δομών κατάρτισης και εκπαίδευσης πάντα με γνώμονα την ποιότητα».

Τα παραπάνω δήλωσε η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, μετά τις επαφές που είχε στις Βρυξέλλες. Πιο συγκεκριμένα:

Η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κα Άννα Διαμαντόπουλου, στο πλαίσιο του Συμβούλιου Υπουργών, είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου, Σουηδό Υπουργό Παιδείας, με τον επόμενο Πρόεδρο του Συμβουλίου Παιδείας κ. Pujol, καθώς και με τον Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Παιδείας, Maros Sefcovic. Συζητήθηκαν θέματα που άπτονται σε ζητήματα αξιοπιστίας του έλεγχου σε θέματα ποιότητας στη μεταλυκειακή εκπαίδευση αλλά και πιθανοί τρόποι προώθησης αμοιβαίας συνεργασίας. Όλοι συμφώνησαν για τη σοβαρότητα του θέματος και ότι πρέπει να προωθηθεί η συνεργασία σε θέματα έλεγχου και αξιολόγησης των δομών εκπαίδευσης και κατάρτισης καθώς και στην αυθεντικότητα της πιστοποίησης. Κατά τη διάρκεια της επερχομένης ισπανικής προεδρίας θα αναληφθεί πρωτοβουλία για αυτή τη συνεργασία. Έγιναν δεκτές οι θέσεις της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου, στις Βρυξέλλες. Επίσης, η Υπουργός είχε συνάντηση με τον Επίτροπο Όρμπαν καθώς και με διάφορα υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΕ για θέματα παιδείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια χώρα δεν μπορεί να είναι εταιρία

AUG 31, 2012

Ομιλία στο Οικονομικό Συμπόσιο «Alpbach» στη Βιέννη

AUG 30, 2012

Δήλωση μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση

JUL 31, 2012