Συνέντευξη στην εφημερίδα Καρφίτσα και τον Δημήτρη Συρμάτση

SEP 1, 2024

1) Ο προεκλογικός αγώνας για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως κυλάει χωρίς οξύτατες αντιπαραθέσεις. Προέχει η ενότητα του χώρου για όλους τους υποψηφίους;

Η ενότητα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσουμε μπροστά και να χτίσουμε το Μεγάλο και Κυβερνών ΠΑΣΟΚ που οραματίζομαι. Όλοι οι υποψήφιοι μοιραζόμαστε την κοινή ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι ο διάλογος παραμένει εποικοδομητικός και ενωτικός. Οι εσωκομματικές διαδικασίες πρέπει να είναι ένας χώρος γόνιμης ανταλλαγής ιδεών και προτάσεων, όχι αντιπαραθέσεων που θα μας απομακρύνουν από τον στόχο μας. Η ενότητα είναι η δύναμή μας, και όλοι έχουμε συμφέρον να την διαφυλάξουμε.

2) Τι διαφοροποιεί την υποψηφιότητα σας για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ;

Η υποψηφιότητα μου έχει ως στόχο να ενώσει και να συνθέσει, αποτελώντας ένα προσκλητήριο προς όλους αυτούς τους συμπολίτες μας που στράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν βρήκαν τη σύγχρονη κεντροαριστερά που έψαχναν ή που κατευθύνθηκαν στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και δεν βρήκαν τη μεταρρύθμιση που επιθυμούσαν. Ακόμη, στους πολίτες αυτούς που συνειδητά απείχαν τα τελευταία χρόνια, όντας απογοητευμένοι από το πολιτικό μας σύστημα. Το όχημα για ένα μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ είναι η οι πολιτικές, οι αξίες και τα εργαλεία της σοσιαλδημοκρατίας του 21ου αιώνα. Αυτό πρεσβεύω ως υποψήφια Πρόεδρος. Ταυτόχρονα, έχοντας θητεύσει σε αυτοδιοίκηση κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μέσω των εργασιών του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση, διαθέτω την εμπειρία και τη γνώση για να υλοποιήσω την ατζέντα του 21ου αιώνα.

3) Μιλάτε για το «Μεγάλο και Κυβερνών ΠΑΣΟΚ». Πώς το οραματίζεστε;

Το «Μεγάλο και Κυβερνών ΠΑΣΟΚ» είναι ένα κόμμα που επανέρχεται στη θέση που του αξίζει στην πολιτική σκηνή, με την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και τη δυνατότητα να κυβερνήσει. Το οραματίζομαι ως ένα κόμμα που θα ηγηθεί της χώρας σε μια νέα πορεία προόδου, δικαιοσύνης και βιώσιμης ανάπτυξης. Θα είναι ένα κόμμα ανοιχτό, συμμετοχικό και καινοτόμο, που θα συνδυάζει την εμπειρία του παρελθόντος με τη δυναμική των νέων ιδεών. Θα είναι η φωνή της Σοασιαλδημοκρατιας, που θα αγωνίζεται για τις ανάγκες και τα δικαιώματα όλων των Ελλήνων, με στόχο την κοινωνική ευημερία και την εθνική αξιοπρέπεια.

4) Στο όραμά σας ποια θέση έχουν οι υπόλοιποι σχηματισμοί της Κεντροαριστεράς και αν υπάρχει πεδίο συνεννόησης με τα υπάρχοντα στελέχη.

Το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει αυτόνομο εκφράζοντας την νέα σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Πιστεύω όμως πως τα κόμματα πρέπει να συνεργαζόμαστε πάντοτε στα σημεία που αφορούν το καλό της Ελλάδας. Το έχω αποδείξει μέσα από την πολιτική μου διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια. Η εμπειρία της προηγούμενης δεκαετίας μας διδάσκει πως η τοξικότητα, η εχθροπάθεια και η αντίληψη των πολιτικών πραγμάτων με όρους οπαδισμού δεν ωφελεί την πατρίδα μας. Το ΠΑΣΟΚ θα ανοίξει τις πόρτες του σε όλους τους πολίτες που συμμερίζονται τις αξίες και τις αρχές του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνέντευξη στο The TOC και τον Δημήτρη Τάκη

SEP 19, 2024

Συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα και τον Δημήτρη Δανίκα

SEP 9, 2024

Συνέντευξη στη Βραδυνή της Κυριακής

SEP 8, 2024